Cei mai TARI! Ei au cîștigat Campionatul de Armwrestling al Populației Penitenciare. Ce CADOURI au primit!

Federația Națională Sportivă de Armwrestling din RM în comun cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare și Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în RM au desfășurat la 26 noiembrie 2016, în Complexul Sportiv al Universității de Educație Fizică și Sport, marea finală a Campionatului Populației Penitenciare la Armwrestling, transmite CURENTUL.

Concursul a demarat în luna septembrie, fiind desfășurat în 3 etape zonale (Nord – Lipcani, Bălți, Soroca; Sud – Cahul, Leova și Centru – Chișinău, Cricova, Pruncul). În total au participat 334 persoane din 8 penitenciare, dintre care 40 au obținut calificarea în finală.

Finaliștii au luptat în două categorii de greutate -80 și +80kg, atât cu brațul drept, cât și cu cel stîng. La fel, a fost prevăzută determinarea campionului absolut în lupta cu brațul stâng și campionului absolut pe dreapta.

Campion Absolut la brațul stâng a devenit Stavrii Dmitrii (Penitenciarul Nr.5, Cahul), Campion Absolut la brațul drept – Stavrii Dmitrii (Penitenciarul Nr.5, Cahul). Câștigători pe echipe – Penitenciarul Nr.5 Cahul, Șeful Penitenciarului, Eduard Timofei, locotenent-colonel de justiţie

DIP a fost reprezentat de către Specialistul principal al secției Relații Externe, Elaborări și Implementări Programe – Vlad Bușmachiu, Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în RM – de către Doamnei Siri Fjørtoft, Federația Națională Sportivă de Armwrestling din RM – de către Președintele Federației, Domnul Marcel Darie. Echipa de arbitri a fot formată din  Mihail Grumeza, Ioan Alexei și Ghenadie Ababii, iar secretariat – Alexandru Grumeza.

Au venit să încurajeze și să felicite participanții Daniel Procopciuc – campion european și dublu vice-campion mondial și alți membri a lotului național. Atmosfera de sportivitate a evenimentului a fost accentuată și în cuvântul de salut din partea Domnului Profesor Universitar Viorel Dorgan, Prim-prorector al USEFS.

Câştigătorii campionatului au primit diplome, medalii şi cupe, iar premiul mare a fost o masă de armwrestling,care va fi instalată în penitenciarul unde îşi ispăşeşte pedeapsa învingătorul (Penitenciarul nr.5- Cahul).

Author: armwrestling

Share This Post On