Daniel Procopciuc – medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Armwrestling între profesioniști.

Victorie după victorie pentru Daniel Procopciuc! Federația Națională Sportivă de Armwrestling condusă de Marcel Darie, activist, politician, sportiv, a participat în premieră pentru R. Moldova la cel mai important campionat al profesioniștilor „Zloty World Cup”, care s-a desfășurat în perioada 18 – 20 noiembrie 2016, în Rumia, Polonia.

În cadrul competiției, medalia de argint a fost obținută de Daniel Procopciuc, de 21 de ani. Participarea și pregătirea delegației R. Moldova la „Zloty World Cup” a fost posibilă datorită suportului material și încurajărilor Președintelui Federației, Marcel Darie. Campionatul respectiv este destinat profesioniștilor din domeniu din toată lumea.

„R. Moldova din nou cu medalie de argint in Armwrestling, dar de aceasta data la Cupa Mondiala a Profesioniștilor, Zloty Cup 2016! Mulțumiri deosebite sportivului de excepție Dan Procopciuc și antrenorului campionului Alexandru Grumeza”, a scris Darie pe pagina sa de facebook.

Mai mult, Președintele Federației de Armwrestling consideră că Procopciuc a devenit un „monstru în domeniu”. „Monster Returns! Daniel Procopciuc, care din prima participare a cucerit medalia de argint la Cupa Zloty Cup, a devenit azi un nou monstru in echipa profesioniștilor în Armwrestling !”, a scris Darie.

La rîndul său, Procopciuc a adus mulțumiri Președintelui Federației Naționale Sportive de Armwrestling din R. Moldova.

„Mulțumesc dumneavoastră domn președinte Marcel Darie! Fără susținerea financiară nu stiu daca ajungeam cindva aici!!!”, scris vicecampionul pe facebook. Amintim că, la 4 octombrie curent, Republica Moldova s-a clasat pe locul doi în cadrul Campionatului Mondial de Armwrestling, ce a avut loc în Bulgaria. Astfel, Daniel Procopciuc, în vârstă de 21 de ani, a devenit atunci vicecampion mondial la Armwrestling, cucerind medalia de argint. De menționat că, Federația Națională Sportivă de Armwrestling din Republica Moldova a fost lansată oficial în toamna acestui an.

Author: armwrestling

Share This Post On